Розслідування справи щодо організованого злочинного угруповання бізнесмена Євгена Анісімова, так званого «наглядача» над Запорізькою областю, завершено, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

«Справа буде розглядатися в суді, а учасникам угрупування загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в жовтні 2013 року в результаті проведеної спецоперації в міжнародному аеропорту «Бориспіль» глава ОЗУ і його охоронець були затримані.

Чоловіка підозрюють у вимаганнях грошових коштів в особливо великих розмірах.

«Так, на початку 2010 року Онисим, підтримуючи дружні стосунки з керівництвом органів державної влади та місцевого самоврядування Запорізької області, як неформальний керівник регіону, організував і очолив злочинну групу, до складу якої залучив депутата Запорізької міської ради», - нагадали в ГУБОЗ.

Члени групи протягом 2010-2013 років займалися вимаганням у бізнесменів-власників великих підприємств грошових коштів і частин майнових прав на їх підприємства з подальшим переоформленням цих прав на підставних осіб

Слідством встановлено, що учасники ОЗУ залякували своїх жертв навіть за кордоном. Зокрема, вимагання права на майно однієї з груп господарських товариств (вартість якого оцінюється в 20 млн грн) спільники здійснювали в Москві і Тель-Авіві. Побоюючись погроз зловмисників, власник не повертався в Україну і був змушений залишитися на деякий час за межами країни.

Наприкінці січня поточного року за рішенням суду Онисиму було змінено запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд. Чоловік зник з поля зору правоохоронних органів і на даний момент оголошений Інтерполом в міжнародний розшук.

Міліція довела причетність учасників ОЗУ до скоєння 11 злочинів, в тому числі 6 у складі ОЗУ, справу направлено на розгляд суду.

Встановлено збитків на суму майже 2,5 млн гривень, з метою забезпечення повного відшкодування збитків на таку ж суму накладено арешт на майно фігурантів (5 об'єктів нерухомого майна, 5 автомобілів, велику кількість ювелірних та електронних виробів, предметів мистецтва тощо ).

Крім цього, оперативники УБОЗ змогли довести провину охоронця Онисима до вбивства, замаху на вбивство, які він скоїв ще у 2006 році, а також його причетність до незаконного збуту наркотиків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27