Вперше в Україні з 22 по 28 жовтня буде проведено семінар «Перша українська дейзі-бібліотека» в рамках започаткованого Міністерством культури України проекту «Взаєморозуміння».

«Дейзі» - це особливо зручний для людей з вадами зору формат, оскільки він має функцію навігації аудованою книгою: повністю незряча людина здатна протягом декількох секунд знайти потрібний їй розділ, параграф, сторінку у такий аудіокнизі, повідомили в прес-службі Мінкультури.

Семінар проводиться з метою ознайомлення працівників публічних бібліотек з форматом «дейзі», його перевагами, технічними і програмними засобами створення дейзі-книг, проведення майстер-класів та залучення бібліотекарів до створення в Україні першої дейзі-бібліотеки, передає «УНІАН».

У червні цього року вісім незрячих громадян України вже відвідали Швецію для освоєння процесу виготовлення книг у форматі «дейзі». Зараз кількість незрячих, які працюють над створенням першої української дейзі-бібліотеки, досягла 20 осіб. Вони вже виготовили близько 400 дейзі-книг.

Кінцева мета проекту - розробити та укомплектувати першу українську дейзі-бібліотеку, яка буде містити 2000 книг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73