Зростання цін на хліб у деяких регіонах пов'язане з недостатньою роботою місцевих органів влади стосовно застосування важелів їх врегулювання. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив міністр аграрної політики Ігор Швайка.

«Ситуація на ринку хліба викликає найбільшу тривогу в лавах українців, особливо тих малозабезпечених верств, для яких довгий час існувала спеціальна категорія «соціальні сорти хліба», - заявив Швайка.

За його словами, негативна тенденція із зростанням цін на хліб більше 1% в окремих регіонах пов'язана з недостатньою роботою місцевих органів влади стосовно застосування важелів врегулювання цін на хліб.

«Ще у вересні міністерство запропонувало обласним та Київській міській держадміністраціям переглянути обсяги замовлень борошна і зерна аграрного фонду для забезпечення випічки хліба. В Києві, де не замовлено жодної тонни зерна аграрного фонду, ціни майже в 1,5-1,8 рази нижчі, ніж в середньому по країні. Наприклад, на продовольчих ринках середня ціна на хліб пшеничний з борошна першого сорту в Одесі складає 4,6 гривень за кілограм, а в середньому по Україні - 5,23 гривні», - підкреслив міністр.

При цьому Швайка зазначив, що повноваження, надані для врегулювання ситуації з цінами на хліб, однакові у всіх регіонах країни.

«Ціни на хліб повинні бути приведені до ринкового рівня», - резюмував він.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72