Першокурсниця Донецької музичної академії ім. Прокоф'єва не може перевестись на бюджет у Київську консерваторію через відсутність відповідного рішення Кабміну. Про це повідомила сама першокурсниця, пише «Кореспондент».

Раніше уряд прийняв постанову про переведення студентів із зони АТО, які навчалися в 2013-2014 рр. (другий курс). У той же час, згідно з повідомленням, вона не стосується тих, хто вступав у заклади цього року - таким учням внз готові надати тільки контрактні місця.

«Я вступала на бюджет, і моє місце збережено в системі освіти. Чекаю, доки його перемістять у внз, - сказала студентка. - Якщо ж цього не відбудеться, то тоді буду переводитися в інші консерваторії, наприклад, у Львів, Харків або Одесу».

Зараз студентка чекає від Міносвіти наказ про переведення до внз в якості вільного слухача, і цей документ має вийти після 26 жовтня.

До цього в столичному виші та Міністерстві культури першокурсниці повідомляли, що вона може оформити вільне відвідування на бюджеті і безкоштовно жити в гуртожитку. Але трохи пізніше з'ясувалося, що без розпорядження Кабміну консерваторія не має на це право, і дівчині відмовили.

«Міністерство годувало тільки обіцянками. Мене вже збиралися заселяти в гуртожиток, а наказу про зарахування першокурсників все немає і немає. Без нього не мають права навіть допускати на пари», - зазначила Ганна.

Дівчина приїхала в Київ з Шахтарська Донецької області 6 жовтня і поки живе у знайомої. Повернутися додому вона не може - місто обстрілюють, через що місцевим жителям доводиться ховатися в підвалах.

Всього з музичної академії перевелися близько 160 студентів. До цього вступні іспити абітурієнти здавали в Дніпропетровську, куди перенесли приймальну комісію.

Академію не евакуювали в інше місто і вона перебуває під контролем сепаратистів. А нещодавно, так зване міносвіти ДНР оголосило про додатковий набір студентів на перший курс.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом