Більше 40% українців твердо вирішили взяти участь у голосуванні на позачергових парламентських виборах, які відбудуться 26 жовтня поточного року.

Про це, як передає кореспондент ForUm`у, в ході прес-конференції «Фініш парламентських виборів під акомпанемент війни на сході і стихійної люстрації» заявив директор Інституту соціальної та політичної психології АПН України, член-кореспондент АПН України, кандидат психологічних наук Миколи Слюсаренко.

«Порівняно з попереднім опитуванням, що проходило з 5 по 12 вересня, рівень очікуваної електоральної активності практично не змінився. Твердо вирішили голосувати 40,7% громадян. Заявляють, що швидше голосуватимуть, ніж ні, близько 36%. Відповідно разом виходить, що близько 76,5% (мають намір голосувати - Ред.)», - сказав Слюсаренко.

При цьому він зазначив, що ці цифри ще не означають, що такою реально буде явка виборців.

Опитування було проведене Інститутом соціальної та політичної психології (НАПН) України спільно з Асоціацією політичних психологів України в період з 13 по 19 жовтня. Було опитано 2000 респондентів у 152 населених пунктах, крім Криму, Севастополя і територій, не контрольованих київською владою на Донбасі. Похибка вибірки становить 3,2%.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22