Черговий раунд тристоронніх переговорів з газового питання між Україною, Росією і Європейським cоюзом відбудеться в Брюсселі 29 жовтня, повідомили Forum'у у прес-службі Кабінету Міністрів.

«Наступний раунд консультацій відбудеться 29 жовтня ц. р. в Брюсселі», - сказано в повідомленні.

В уряді також нагадують, що 21 жовтня у Брюсселі відбувся черговий раунд тристоронніх консультацій у форматі Україна - ЄС - РФ з енергетичних питань, де сторони висловили спільну позицію щодо встановлення ціни на газ в розмірі 385 дол. США за 1000 куб. м. газу для поставок в рамках «зимового пакету».

«При цьому обсяг газу, що купується на цих умовах, буде уточнено додатково», - також повідомляють у Кабміні.

Сторони також домовилися про сплату Україною 3,1 млрд дол. США в якості боргу за попередні поставки російського газу на основі ціни 268,5 дол. США (перший транш у розмірі 1,45 млрд дол. США до кінця жовтня і 1, 65 млрд дол. США до кінця року).

Крім того, сторони домовилися про гарантії Росією оплати транзиту газу через Україну.

Як раніше повідомляв ForUm, ЄС, РФ і Україна на переговорах у Брюсселі 21 жовтня погодили пакет домовленостей про те, що Росія буде постачати газ для України до березня за ціною 385 доларів за тисячу кубометрів без застосування принципу «бери або плати», але з обов'язковою передоплатою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом