Слідчим відділом прокуратури міста Києва за участь у масових репресіях проти автомайданівців, а саме в складанні підроблених рапортів, повідомлено про підозру двом інспекторам столичної ДАІ. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Встановлено, що підозрювані 29 грудня 2013 року складали неправдиві рапорти щодо власників автомобілів, які рухалися в колоні машин із символікою Євромайдану в бік «Межигір'я», - йдеться в повідомленні.

Міліціонерам інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ст. 340 (Незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів та демонстрацій) Кримінального кодексу України.

У прес-службі поінформували, що незабаром обвинувальний акт стосовно правоохоронців буде спрямовано в суд.

«Крім того, найближчим часом слідчими столичної прокуратури буде оголошено про підозру ще низці працівників ДАІ», - заявили в прокуратурі.

Нагадаємо, починаючи з 29 грудня 2013 року інспектори ДАІ системно складали завідомо неправдиві документи - рапорти про нібито невиконання вимог працівника міліції про зупинку транспортного засобу. Таким чином вони позбавляли права громадян на мирний протест з використанням автотранспорту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом