Комісія сейму Латвії з питань оборони, внутрішніх справ та запобігання корупції концептуально перед розглядом у першому читанні схвалила поправки до закону про імміграцію, що передбачають припинення видачі посвідок на проживання (ПНП) громадянам РФ за купівлю нерухомості.

Заборону на видачу посвідок на проживання громадянам Росії, які купують нерухомість в Латвії, запропонувала ввести партія «Visu Latvijai!» («Все - Латвії!»), яка дотримується вкрай жорсткої національної політики. Партія вважає, що через видачу посвідок на проживання в країні зростає кількість російськомовного населення, що, на думку партії, загрожує національній безпеці Латвії, повідомляє РІА «Новости».

З 2010 по 2014 рік у рамках інвестиційної програми Управління у справах громадянства та міграції отримало 12,427 тисячі прохань про надання тимчасових посвідок на проживання від 5 267 інвесторів та 7 160 членів їхніх сімей. Позитивне рішення було прийняте в 94,7% випадків. 1 вересня 2014 року набули чинності поправки до імміграційного закону, що підвищують мінімальну вартість нерухомості, після купівлі якої іноземець може отримати дозвіл на проживання в Латвії, зі 150 тисяч євро до 250 тисяч євро, та її кадастрової вартості - з 50 тисяч до 80 тисяч євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31