Понад 30 депутатів польського сейму спостерігатимуть за виборами в Україні.

Як повідомили в прес-службі сейму, «враховуючи значення України на міжнародній арені та важливість польсько-українського політичного діалогу, в місії візьме участь 31 депутат. Вони представляють усі партії і фракції. Координатором буде віце-голова Сейму Ельжбета Радзишевська (представник партії влади «Громадянська платформа» - Ред.)».

Місія польських парламентаріїв почнеться в Україні 24 жовтня, і в перші два дні вони планують провести зустрічі з представниками Центральної виборчої комісії, виборчими штабами та неурядовими організаціями, які спостерігатимуть за волевиявленням українців. У день виборів спостерігачі працюватимуть в різних регіонах України, повідомляє «УНІАН».

Ця місія не враховує інших спостерігачів від Польщі, які можуть працювати у складі делегацій парламентських асамблей ОБСЄ, Ради Європи та НАТО.

За підсумками роботи місії планується опублікувати звіт про відповідність виборів в Україні міжнародним демократичним стандартам.

Як раніше повідомляв ForUm, на позачергових виборах народних депутатів України зареєстровано 2 тис. 321 офіційний спостерігач від іноземних держав та міжнародних організацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом