У разі підписання тимчасової угоди з «Газпромом», уряд України вже зарезервував на рахунках 3,1 мільярда доларів для оплати як за поставлений газ, так і за нові постачання. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки в Яворові, повідомляє прес-служба Кабміну.

У той же час Яценюк наголосив, що, на його думку, «Путін не хоче підписувати ніякої угоди і завдання Путіна - заморозити Україну»: «Ми повинні бути готові до найскладнішого сценарію».

Він нагадав, що в українських газосховищах накопичено 17 мільярдів кубічних метрів газу: «Якщо Європейський Союз додатково відкриє нам реверс газу, це суттєво спростить нам шлях, яким чином пройти зиму».

Яценюк підкреслив, що уряд також працює над тим, щоб частково підтримати українські ТЕЦ постачанням мазуту. «В уряду є резерви нафти для того, щоб переробити її і поставити близько 200 тисяч тонн мазуту на українські ТЕЦ», - зазначив він.

«Так що працюємо. Поки не буде підписів та угоди, говорити про яке-небудь вирішення газового питання зарано», - сказав Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, тристороння зустріч Україна - Росія - Євросоюз з врегулювання спірних газових питань між Києвом та Москвою запланована в Брюсселі на 21 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16