Рада міністрів анексованого Криму прийняла рішення про передачу в безоплатне користування управлінню справами президента Росії декількох держдач, що перебували раніше у власності управління справами президента України.

Зокрема, керуючий справами президента РФ буде розпоряджатися Юсуповським палацово-парковим комплексом в селищі Кореїз і Кримським природним заповідником в Алушті.

Юсупівський палац - історичний об'єкт, в 1945 році за час Ялтинської конференції був резиденцією радянської делегації, пізніше отримав статус держдачі номер 4, на якій відпочивали діячі центрального комітету КПРС. У 2006 році комплекс був переведений у статус державної резиденції президента України.

Крім того, управлінню справами президента РФ передані резиденція «Діброва -2» (мисливський будиночок в Кримському заповідному господарстві), резиденції номер 5 та 7 в селищі Гаспра, «Державна резиденція номер 3 мала Соснівка».

Структурам управління справами переходять також шість санаторіїв: «Південний» в селищі Форос, «Зорі України» в селищі Сімеїз, «Гурзуфський» та «Нижня Ореанда» недалеко від Ялти, «Алуштинський» і «Курпати»; а також два дитячі оздоровчі табори - «Веселка» і «Росія», повідомляє «ТАСС».

Федеральному ГУП «Виробничо-аграрне об'єднання «МАСАНДРА» Управління справами президента РФ кримська влада передала держконцерн «Національне виробничо-аграрне об'єднання «Масандра».

В кінці березня 2014 року управління справами президента Росії заявило про проведення ревізії всіх державних об'єктів, резиденцій і готелів, які розташовані на території Кримського півострова. Пізніше керівництво Криму повідомило про націоналізацію всіх об'єктів держвласності України на території півострова, в тому числі державних дач і резиденцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом