На сьогодні з 2500 людей, які з початку конфлікту на Донбасі вважалися зниклими безвісти або перебувають у полоні, звільнено 822 людини.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у коментарях журналістам повідомила уповноважений Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

Вона нагадала, що після підписання Мінських домовленостей був створений Міжвідомчий центр при Службі Безпеки України допомоги громадянам з питань звільнення полонених, заручників і пошуку зниклих безвісти.

«До списку цього Міжвідомчого центру було внесено прізвища близько 2500 осіб зниклих безвісти, або які перебувають у заручниках. На сьогодні вдалося звільнити 822 людини», - сказала вона.

При цьому вона зазначила, що останнім часом ускладнилися переговори з членами незаконних збройних формувань на Донбасі про звільнення заручників.

У той же час Геращенко наголосила, що на сьогодні складно назвати точну цифру цивільного населення, яке перебуває в полоні у членів НЗФ.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що на зустрічі в Мілані 17 жовтня досягнута домовленість прискорити процес обміну полоненими на сході України.

 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом