Європейський союз повинен надати Україні реальну допомогу для проведення необхідних реформ, які посилять позицію проєвропейської влади на чолі з Президентом Петром Порошенком. Про це заявила глава уряду Польщі Ева Копач в ефірі телеканалу TVP2.

«Україна очікує не порожніх декларацій, а реальної допомоги Європи, яка сьогодні повинна зміцнити Президента Порошенка і його новий уряд, який буде сформовано після запланованих на 26 жовтня виборів», - сказала вона.

За словами Копач, допомога має в першу чергу стосуватися проведення реформ, а 28 держав Євросоюзу, якщо вони дійсно хочуть допомогти Україні, повинні займати спільну позицію, повідомляє «УНІАН».

Як сказала прем'єр-міністр Польщі, більшість її співрозмовників на саміті Європа-Азія в Мілані 16-17 жовтня говорили, що поділяють таку точку зору.

Вона зазначила, що Польща готова допомогти Україні в проведенні реформ, однак левову частку роботи повинна виконати сама українська влада, оскільки ніхто, крім неї, не зможе цього зробити. «Це великі реформи - боротьба з корупцією, децентралізація, розвиток малого і середнього підприємництва, створення нової економіки», - сказала Копач.

Вона не вважає, що Польща, допомагаючи Україні, пожертвувала власними інтересами. Копач закликала не приділяти якусь надзвичайну увагу тому, що не брала участі в переговорах Порошенка з президентом РФ Володимиром Путіним у Мілані. «Ця розмова нічого не вирішила», - сказала Копач і додала, що мала дуже продуктивну окрему розмову з Президентом України.

Як раніше повідомляв ForUm, єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер заявив, що Єврокомісія обговорить можливості надання Європейським союзом додаткової короткострокової фінансової допомоги Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26