Китай і Росія найближчим часом підпишуть угоду про партнерство у сфері міжнародної інформаційної безпеки.

За даними видання, метою співпраці стане встановлення режиму довіри та «запобігання переростанню кіберінцидентів у повномасштабний конфлікт», передає «Інтерфакс».

Угода може бути підписана у ході візиту президента Росії Володимира Путіна в Пекін 10 листопада для участі в саміті АТЕС. У ході цього візиту Путін і голова КНР Сі Цзіньпін, як очікується, виступлять із першою спільною заявою щодо кібербезпеки.

Договір між Москвою і Пекіном буде масштабнішим, ніж торішні угоди між РФ і США. У 2013 році, у присутності президента США Барака Обами та президента РФ Путіна, було укладено першу російсько-американську угоду про заходи довіри у кіберпросторі. Документ являє собою свого роду пакт про електронний ненапад.

Сторони уклали пакет з трьох міжурядових угод, які передбачають створення гарячих ліній з обміну інформацією для запобігання ескалації хакерських атак. За такою ж схемою працювали центри зі зменшення ядерної небезпеки, створені СРСР і США у 1987 році для запобігання атомній війні.

Москва планувала розширити співпрацю з Америкою в обміні інформацією про хакерські атаки, але Вашингтон у зв'язку з подіями в Україні призупинив свою участь у програмі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28