Українському офіцерові Надії Савченко, яку Росія звинувачує у вбивстві російських журналістів, призначили нову психіатричну експертизу. Про це повідомив її адвокат Микола Полозов.

«У вівторок слідчий викликав захист для ознайомлення з постановою про призначення експертизи», - заявив Полозов.

Адвокат також додав, що під час зустрічі зі слідчим йому, ймовірно, буде повідомлено про дату розгляду клопотання про продовження Савченко терміну арешту, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

«Питання тільки в тому, чи буде вона доставлена на засідання з Інституту імені Сербського, чи ні. Кримінально-процесуальний кодекс дозволяє розглянути клопотання заочно, якщо обвинувачений перебуває на стаціонарній психіатричній експертизі», - зазначив Полозов.

Нагадаємо, клопотання слідства про продовження терміну арешту Савченко буде розглянуто 27 жовтня.

Басманний суд Москви переніс на 11 листопада засідання за скаргою адвокатів на призначення їхній підзахисній психіатричної експертизи.

13 жовтня Савченко була доставлена в Інститут імені Сербського для проведення примусової психіатричної експертизи. Слідчий комітет РФ відмовився долучити до справи докази невинності української льотчиці.

У свою чергу російський правозахисний центр «Меморіал» визнав Савченко політв'язнем.

Як відомо, 31-річна українська військовослужбовець, льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом