У Донецьку в Кіровському і Київському районах станом на 10:00 21 жовтня мешканці продовжують інформувати про звуки залпів, в місті є нові руйнування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міської ради Донецька.

За повідомленням мерії, ніч у місті пройшла без активних воєнних дій, однак станом на 10:00 надходять повідомлення від мешканців Кіровського та Київського районів про те, що чутні звуки пострілів з важких гармат.

«Вчора, 20 жовтня, з 17-ї до 22-ї години 50 хвилин зазнавав обстрілу Київський район. В результаті потрапляння снарядів повністю знищено приватне житлове будівництво №2 по вулиці Ковалевської, зруйновані будинки приватного сектора: №58 по вулиці Злітній, №204 по вулиці Стратонавтів. Постраждав і багатоквартирний будинок №77 по проспекту Київському. Ступінь його пошкодження встановлюється. Крім того, один зі снарядів влучив у механічний цех №9 заводу «Точмаш», що призвело до загоряння», - повідомляє мерія Донецька.

Аварійні бригади локалізували аварії на газопроводах, що виникли внаслідок артобстрілів. У Куйбишевському районі - по вул. Паскаля, 10, Старопартизанській, 11, Вахрушева, 42, Морозова, 15. У Київському районі на вул. Свєтлова, 1 уламками пробитий розподільчий газопровід та припинена подача газу до припинення активних бойових дій.

Персонал ПАТ «Донецькміськгаз» отримав доступ в зону бойових дій в безпосередній близькості від аеропорту, щоб оцінити обсяги ремонтно-відновлювальних робіт. Ведуться підготовчі роботи до пуску газу споживачам північних околиць Куйбишевського та Київського районів.

Енергетиками відновлено електропостачання 70 багатоповерхових будинків в районі шахти ім. Горького, а також знеструмлених будинків в мікрорайоні Смолянка Куйбишевського району. Бригади продовжують вести роботи з ремонту і заміни ліній електропередачі, пошкоджених в результаті бойових дій в Петровському, Київському, Куйбишевському районах.

Громадський транспорт працює у Донецьку не в повному обсязі. Через відсутність напруги в контактній мережі не здійснюється рух трамваїв за маршрутами №№ 3, 4, 5, 8, 16.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом