Постачання  природного газу в Україну з боку Словаччини 20 жовтня досягло рекордного значення в 27,6 млн куб. м/доба. Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз» у вівторок.

«Поставки здійснюються у форсованому режимі. Все працює надійно, ніяких позаштатних ситуацій немає», - відзначили в прес-службі.

За даними компанії, у вівторок з боку Словаччини планується імпортувати 27,4 млн куб. м газу. «Сьогодні поставки по Словаччині ми зменшили на 200 тис. куб. м, проте збільшили на ту ж саму цифру з Польщі. Це зроблено для оптимізації плеча транспортування», - говорять в «Укртрансгазі», повідомляє «Інтерфакс-Україна»

За даними компанії, Україна продовжує закачування газу в підземні сховища.

Як повідомлялося, мінімальна гарантована потужність газопроводу «Вояни - Ужгород», по якому здійснюються постачання газу з ЄС до України, становить 6,4 млрд куб. м на рік, або 17,5 млн куб. м газу на добу. Проектна потужність газопроводу - близько 10 млрд куб. м газу на рік, або 27,1 млн куб. м на добу.

Більшу частину вихідних транспортних потужностей на газопроводі «Вояни - Ужгород» для поставок природного газу маршрутом «Європейський ринок газу - Україна» до 2019 року викупив НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, реверс газу в Україну через Словаччину та Польщу 7 жовтня було збільшено на 1,7 млн куб. м - до 28,9 млн куб. м порівняно з попередньою добою, повідомили в ПАТ «Укртрансгаз». Як повідомлялося раніше, після того як словацько-угорський інтерконнектор запрацює на повну потужність, Угорщина з 1 січня 2015 року зможе відновити постачання газу в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25