Президент України Петро Порошенко вважає безвідповідальними дії тих депутатів, які не проголосували за зміни в закон про вибори, що забезпечують волевиявлення військових у зоні АТО під час виборів у Верховну Раду 26 жовтня. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Аморально для депутата позбавляти воїнів права обирати», - сказав Президент журналістам під час робочої поїздки в Черкаську область.

Глава держави зазначив, що таке голосування народних обранців свідчить про правильність його рішення про розпуск Верховної Ради і оголошення дострокових виборів.

Президент запевнив, що як Глава держави докладе всі зусилля для того, щоб військовослужбовці у зоні АТО змогли проголосувати. «Сподіваюся, що цей закон буде проголосований. Якщо це не буде зроблено, буду розчарований, але зроблю все, щоб це відбулося», - сказав Порошенко.

«Все зроблю, щоб у воїнів було право проголосувати. Їх треба поважати і владі, і опозиції», - заявив Президент, зазначивши, що військові сьогодні користуються найбільшим авторитетом та довірою у населення, тому повинні мати право виявити свою волю.

Нагадаємо, 20 жовтня Верховна Рада України не змогла внести до порядку денного законопроекти, які стосуються внесення змін у виборче законодавство, зокрема в законопроект про забезпечення здійснення виборчого права для учасників АТО на позачергових виборах народних депутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом