Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс і міністр закордонних справ Данії Мартін Лідегаард вважають, що поки рано скасовувати санкції щодо Росії. Про це вони заявили в Люксембурзі перед початком засідання Ради закордонних справ ЄС.

«Немає ні прориву, ні змін, ні поліпшення. Тобто немає причин для зміни політики, немає питань про зняття санкцій (проти Росії. - Ред.)», - сказав Лінкявічюс.

«Я думаю, якщо ситуація буде продовжуватися, ми будемо змушені обговорювати питання подальшого тиску, також санкції не виключені. Це непросто, але дуже важливо продовжувати тиск, щоб допомогти Україні», - додав він.

При цьому литовський міністр підкреслив, що він особисто виступає за подальше розширення санкцій відносно Москви, однак висловив думку, що таке рішення може бути прийняте ЄС тільки в разі погіршення ситуації на сході України, повідомляє «ЄС-плюс».

При цьому глава зовнішньополітичного відомства Данії заявив, що «ми не можемо знизити тиск зараз. У нас все ще є події, є неприйнятна поведінка з боку Росії, нам слід залишатися там, де ми є: зберігати високий тиск».

«У всіх нас велика надія, що Росія зробить свій внесок у переговори, що будуть безпечні кордони, що ми зможемо побачити мирні і добрі вибори 26 жовтня», - сказав Лідегаард.

При цьому данський міністр підкреслив, що двері для переговорів повинні залишатися відкритими.

Нагадаємо, Євросоюз має намір зайнятися переглядом санкцій щодо Росії в кінці жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100