Кандидати по 169-го округу Косинов і Кірш об'єдналися, щоб боротися з фальсифікаціями з боку Партії регіонів. Про це на спільній прес-конференції заявили кандидати в народні депутати по 169-му округу Київського району м. Харкова Станіслав Косинов та Олександр Кірш.

Кандидати впевнені, що тільки об'єднавши зусилля, зможуть протистояти фальсифікаціям. Так, Кірш заявив, що надав би перевагу у разі свого програшу Косинову.

Що стосується запланованих фальсифікацій, то кандидати перерахували технології, які, можливо, будуть використані для зміни результатів волевиявлення громадян.

«Я зустрічався з керівництвом облуправління міліції і розповів про те, що студентам пропонують по 300 гривень за 15 телефонних номерів інших студентів. Таким чином створюється «сітка» для можливої купівлі голосів», - повідомив Косінов.

Крім того, фальсифікатори збираються використовувати і «старі добрі» методи, добре відомі «регіоналам». Це перекладання бюлетенів від одного кандидата іншому, псування бюлетенів лідера передвиборної гонки тощо.

До Кірша «зацікавлені особи» звернулися безпосередньо, запропонувавши купити у нього 9 тисяч голосів. Кірш відмовився, однак, це не означає, що подібна пропозиція не надійде іншим кандидатам. Якщо врахувати, що в окрузі 80 тисяч виборців, то така «купівля» спотворить волевиявлення близько 11% виборців, повідомляє Ukranews.

Втім, кандидати збираються боротися за кожен голос. У разі, якщо результати голосування будуть істотно відрізнятися від результатів екзит-полів, вони мають намір вимагати проведення перевірки списків виборців, щоб з'ясувати, чи немає серед них «мертвих душ», а також збираються перевірити всі бюлетені.

Однак на окрузі №169 проблема не тільки в можливих спотвореннях результатів голосування. Там досі немає голови окружної виборчої комісії, оскільки попередній голова склав свої повноваження буквально днями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58