Батареї в квартирах українців включать, коли середньодобова температура на вулиці досягне показника «мінус вісім» градусів.

Про це заявив в ефірі програми «Факти» на каналі ICTV прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. При цьому прем'єр стверджує, що така норма закріплена сьогодні на законодавчому рівні.

«У нас вистачає ресурсів, щоб увімкнути батареї. Відповідно до законодавства батареї вмикаються на третій день, коли температура досягає мінус восьми». Як тільки температурні режими будуть відповідати...» - заявив він.

При цьому ведуча програми Оксана Соколова спробувала уточнити, чи дійсно глава уряду мав на увазі те, що сказав: «Плюс вісім, очевидно. Чи мінус вісім?»

«Ну, там буває, коли ввечері «мінус вісім». Як тільки відповідають температурні режими, ми тут же вмикаємо опалення», - продовжував упиратися Яценюк.

У попередні роки існували нормативи, згідно з якими опалення в будинках жителів України вмикалося 15 жовтня або раніше, якщо середньодобова температура три або більше днів опускалася нижче позначки +8 градусів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом