Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє про наявність доказів причетності сил, які контролюються Києвом, до страти чотирьох чоловіків біля шахти «Комунар» у Донецькій області. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявила директор представництва Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

«Наші дослідники знайшли переконливі докази причетності сил, що контролюються Києвом, до позасудових страт чотирьох чоловіків, які поховані в могилах, що знаходяться біля селища Комунар», - повідомила Мазур, повідомляє «РБК-Україна».

Як повідомляв ForUm, 24 вересня група спостерігачів ОБСЄ в Україні зафіксувала під Донецьком наявність трьох місць масового поховання людей, серед яких два поховання знаходяться біля вугільної шахти «Комунар». У свою чергу в прес-центрі антитерористичної операції повідомили, що інформація про виявлення на території колишнього табору українських військових, а саме на території шахти №22 «Комунар», останків загиблих мирних жителів не відповідає дійсності, а також російські ЗМІ звинуватили у поширенні неправдивої інформації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом