У майбутній парламент повинні пройти вісім партій. Такі дані соціологічних досліджень оприлюднило аналітичне агентство «Соцінтел». Найбільшу підтримку виборців може отримати «Блок Петра Порошенка», не долають прохідний бар'єр у Верховну Раду «Сильна Україна», КПУ і «Правий сектор».

За інформацією керівника відділу кількісних досліджень аналітичного агентства «Соцінтел» В'ячеслава Димскова, в майбутньому парламенті українці побачать «Блок Петра Порошенка» - серед людей, що визначилися, що точно прийдуть на вибори, за нього готові проголосувати 32,9% українців; «Радикальну партію Ляшка» (8,8%), «Народний фронт» (8,6%), Батьківщину (8,2%), «Громадянську позицію» (7,3%), «Самопоміч» (6,2%), «Свободу» (6,1%), «ЗАСТУП» (5,9%) і «Опозиційний блок» (5,4%).

Водночас, відзначає соціолог, простежується перетікання голосів від «Батьківщини» (1,8%) і «Радикальної партії Ляшка» (2,2%) до нового гравця виборчого процесу - партії «ЗАСТУП».

«Згідно з результатами соціологічного опитування, у Верховну Раду не потрапляють «Сильна Україна» (4,3%), Комуністична партія України (3,4%) і «Правий сектор» (1,2%). За 17 політичних партій готові проголосувати 1,7% опитаних», - зазначає В'ячеслав Димсков.

У ході дослідження були опитані 2087 респондентів у віці від 18 років методом особистого інтерв'ю. Опитування проводилося з 11 по 15 жовтня 2014 року у всіх регіонах України, окрім Криму, Луганської та Донецької областей. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155