«Мир і хліб - кожному дому» - під таким гаслом «ЗАСТУП» продовжив благодійну ініціативу щодо підтримки сімей вимушених переселенців із зони проведення АТО. В рамках проекту «Затишна оселя» власний дім отримала сім'я Волосних з Донецької області.

Сьогодні Іловайськ асоціюється з трагічними і кривавими подіями війни на Донбасі. А ще взимку місто і прилеглі до нього села були тихою, спокійною місцевістю. Глава сімейства - Андрій Волосний з с. Золотарівка - займався підприємницькою діяльністю: керував олійницею, ремонтував телевізори та автомобілі. Його життя вирувало, поки в мирну реальність не увійшло страшне слово «війна». Влітку 2014-го бізнес Волосних зрівняли із землею артилерійські снаряди. З вересня район перейшов під контроль бойовиків ДНР.

Залишивши власне житло, Андрій зміг вивезти сім'ю до товариша в сусідню Дніпропетровську область. У селі Долинське, П'ятихатського району, чоловік орендував будинок і влаштувався різноробом до одного з місцевих фермерів. Планував продати свій старий автомобіль і придбати житло. Однак, без підтримки небайдужих людей втілити мрію в життя сім'я не могла.

«Сім'я Волосних відразу привернула до себе увагу. Андрій, майстер на всі руки, брався за будь-яку роботу - і електрику ремонтував, і на столярні працював, і токарем був. Тому «ЗАСТУП» вирішив підтримати цю сім'ю вимушених переселенців», - зазначила активіст «ЗАСТУПу» Вікторія Скрипник.

У рамках благодійного проекту «ЗАСТУПу» - «Затишна оселя» - сім'я Волосних отримала власний будинок.

«Я дуже вдячний усім людям, які допомагають моїй родині - односельцям, які несуть їжу, одяг й, особливо, «ЗАСТУПу», який втілив цю мрію в життя. Власними силами нам було б дуже важко придбати цей будинок», - каже Андрій Волосний.

Того ж дня у Дніпропетровську відбувся регіональний форум політичної партії «ЗАСТУП». Участь у заході взяли понад 800 представників громад та сільгоспвиробників з усієї області. Лідери «ЗАСТУПу» - Віра Ульянченко і Геннадій Новіков - представили унікальну комплексну програму реформ села та агросектору «За рідну землю!». Її писали люди, які найбільше зацікавлені у розвитку села - керівники громад, землероби і фахівці аграрного сектору.

Віра Ульянченко зазначила, що сьогодні для селян настав час захистити себе, свій дім і рідну землю. А для цього необхідно комплексно підійти до вирішення проблем села. Зокрема, розширити повноваження сільських громад і дозволити розпоряджатися заробленими грошима.

«ЗАСТУП» виступає за розвиток нової інфраструктури для реалізації і переробки продукції, ми будемо домагатися ухвалення та фінансування Державної програми, яка гарантуватиме сільським дітям доступ до якісної освіти. Наша команда наполягає на запровадженні спеціального режиму сприяння для лікарів та вчителів, щоб зробити село привабливим для життя», - наголосила Віра Ульянченко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44
Теги