На зустрічі в Мілані європейські лідери запропонували встановити міжнародний контроль над українськими кордонами, повідомив 17 жовтня прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці.

«Ми підтримали пропозицію президента Франції про встановлення міжнародного контролю над українськими кордонами. У цій місії могли б брати участь Німеччина, Франція та Італія», - заявив Ренці.

На його переконання, сьогоднішня зустріч стала «великим кроком вперед у процесі діалогу». «Ми не приймаємо нестабільну Україну і зробимо все, щоб повернути майбутнє цій країні», - зазначив господар зустрічі, повідомляє «ТАСС».

Як раніше повідомляв ForUm, в Мілані завершилася широкоформатна зустріч за участю Президента України Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна.

З європейської сторони у зустрічі брали участь канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, а також президенти Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і Європейської ради Херман Ван Ромпей, а також новий глава європейської дипломатії - Федеріка Могеріні.

Зазначалося, що Порошенко оптимістично налаштований щодо результатів переговорів у широкому форматі за участю президента РФ Володимира Путіна сьогодні, 17 жовтня, у Мілані.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір в ході запланованих з президентом РФ Володимиром Путіним зустрічей на полях саміту форуму «Азія - Європа» (АСЕМ) вказати на недостатнє виконання умов мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом