У Дніпропетровській області затримано співробітника генпрокуратури так званої Донецької народний республіки, якому не дали виконати завдання з підриву військового складу, повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в області за фактом готування терористичного акту, незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами (ч.1 ст. 258, ч.1 ст. 14 ч .1 ст. 263) стосовно уродженця міста Марганця.

Встановлено, що цей громадянин 1984 року народження, учасник організації Донецька народна республіка, в жовтні отримав від керівництва ДНР наказ на проведення терористичного акту на території Дніпропетровської області, а саме підриву складу пально-мастильних матеріалів аеромобільної бригади Збройних сил України.

Для виконання завдання він отримав вибухову речовину - пластид, який переправив з Донецька у Дніпропетровськ й незаконно зберігав за місцем проживання. Злочинний умисел громадянину не дали довести до кінця працівники СБУ. У ході обшуку в його квартирі вилучено 20 кг пластиду та пістолет «Макарова» з набоями. У громадянина також вилучено посвідчення працівника Генеральної прокуратури ДНР. Підозрюваному судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом