В усіх міжнародних аеропортах Чехії з 21 жовтня буде запроваджена медична перевірка пасажирів на предмет зараження хворобою спричиненою вірусом Ебола. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Чехії Сватоплук Немечек.

«Наша мета - отримати точну інформацію про пасажирів, які прибули із «зон ризику» та про їхні контакти. А якщо у когось з них проявляться ознаки зараження вірусом, епідеміологи повинні мати можливість швидко помістити їх у карантин», - сказав міністр.

Медичний контроль почне діяти в аеропортах Праги, Карлових Вар, Брно, Острави та Пардубіце. Всі пасажири з країн Західної Африки примусово оглядатимуться лікарями, повідомляє «ТАСС».

Також повідомляється, що відмова від огляду каратиметься штрафом.

Крім вимірювання температури, в спеціальну картку лікарі запишуть місце перебування пасажира в Чехії і складуть список його контактів, щоб у разі прояву ознак зараження можна було оперативно ізолювати всіх потенційних рознощиків вірусу.

Як повідомляв ForUm, з 21 жовтня в празькому аеропорту Вацлава Гавела розпочнеться контроль всіх пасажирів, що прилітають, на предмет виявлення хворих на лихоманку Ебола. Станом на 14 жовтня кількість жертв вірусу Ебола в країнах Західної Африки зросла до 4447 осіб, близько 8,9 тисячі - інфіковані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78