Проект «Стіна» це чергова фікція і піар Арсенія Яценюка.

Таку думку Forum'у висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, народний депутат Ярослав Сухий.

«Яценюк досі не відповів за розтрачені гроші на так звану «команду Яценюка», яка під час голосування (в парламенті, - Ред.) повинна була гарантувати персональне голосування. Було доведено, що проголосувати за когось можливо: та сама «кнопка» працює від мобільного телефону, і можна вставити будь-яку картку у кожен картоприймач і проголосувати, наприклад, за того ж Яценюка. У нього є така хвороба - витрачати гроші наліво і направо. Він не знає, як ці гроші заробляються. І вся ця ідея «Стіни» - чергова фікція», - заявив він.

Парламентарій додав, що «кордон, особливо з таким незрозумілим сусідом, потрібно зміцнювати». «Але це потрібно робити якісно, а не викидаючи на вітер шалені гроші, копаючи рови і ставлячи якісь металеві штучки. Ізраїль з Палестиною має стіну - і то палестинці тунелі проривають. «Стіна» - це піар Яценюка», - вважає він.

Крім того, перший заступник голови Комітету ВР з питань соціальної політики та праці, розкритикував заяву Людмили Денісової, що вимушених переселенців з Криму та зони проведення АТО можуть залучити для робіт з реалізації проекту «Стіна».

«Якщо так, то вперед, але нехай бригаду очолить сама Денісова. Є закон про зайнятість населення. І там чітко виписано, що таке громадські роботи і кого до них можна залучати. До речі, робити це повинна не Денісова, а місцева влада», - обурився Сухий.

Як раніше повідомляв ForUm, на початку вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок будівництва споруджень на кордоні з Росією в рамках проекту «Стіна».

Пізніше Кабмін доручив Міністерству оборони спрямувати на зміцнення державного кордону 100 мільйонів гривень.

Реалізація проекту здійснюється в трьох областях.

8 жовтня 2014 року Кабміном прийнято рішення про виділення додаткових 6 млн євро на реалізацію проекту «Стіна» на українсько-російському кордоні. Таким чином, загальна вартість будівництва становитиме 66 млн євро, або майже 1,2 млрд грн за курсом НБУ.

Крім того, міністр праці і соціальної політики Людмила Денісова заявила журналістам, що вимушених переселенців з Криму та зони проведення АТО можуть залучити для робіт з реалізації проекту «Стіна».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62