Україна готова укласти з Росією тимчасову угоду про постачання газу до 31 березня 2014 р. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів.

«У нас є спільна позиція з представниками Європейської комісії щодо укладення тимчасової угоди на постачання природного газу до 31 березня. Саме тимчасової, тому що остаточне рішення буде винесене Стокгольмським арбітражним судом. Ми готові до прийняття тимчасового рішення та до підписання такої тимчасової угоди на тих умовах, які Європейський союз разом з Україною висловив», - заявив Яценюк, повідомляє «РБК-Україна».

Як раніше повідомлялося, Єврокомісія 9 жовтня запропонувала провести наступні тристоронні переговори щодо газу 21 жовтня в Берліні. Росія погодилася провести переговори саме цього дня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає можливим проміжне вирішення газового конфлікту з РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер за підсумками тристоронніх газових переговорів Україна-Росія-Євросоюз 26 вересня заявив, що був підготовлений проект для «зимового пакета».

Проект «зимового пакета» передбачає, що Україна до кінця 2014 р. сплатить Росії 3,1 млрд дол. боргу за газ, а «Газпром» зобов'язується поставити 5 млрд куб. м газу по 385 дол. після сплати Україною 2 млрд дол. боргу. Дія цього договору розрахована на шість місяців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом