Правоохоронним органам України потрібно посилити контроль за тим, щоб зброя із зони проведення антитерористичної операції не поширювалося по всій території країни, тому що збільшення кількості незаконної зброї призведе до погіршення кримінальної ситуації. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції висловив правозахисник Едуард Багіров.

«Нашим правоохоронним органам необхідно посилити контроль за тим, щоб зброя з зони АТО не потрапила до інших областей України, тому що не відомо, хто і в яких цілях буде використовувати цю вогнепальну зброю», - сказав він.

За його словами, поширення нелегальної зброї по всій країні призведе до того, що зросте кількість кримінальних злочинів.

Разом з тим, на думку експерта, крім міліції, яка в першу чергу повинна контролювати, щоб незареєстрована зброя не була у громадян, визначені заходи з виявлення незаконного зберігання зброї у населення має проводити СБУ, а також військова контррозвідка.

«Наскільки вони оперативно відреагують і будуть спільними зусиллями проводити чіткий контроль, щоб зброя з зони АТО не потрапила в інші регіони, покаже час... Але якщо послабити контроль, то може початися процес неконтрольованого розповсюдження зброї», - резюмував він.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30