На Донбасі зниклими безвісти вважаються 330 бійців сил антитерористичної операції, 357 - числяться в полоні. Про це розповів заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

«Зниклих безвісти, за офіційними даними, ми маємо 330 осіб, полонених (серед військових) ми маємо 357 осіб», - сказав Польовий.

При цьому він наголосив, що стосовно інформації про зниклих безвісти оперує офіційними цифрами. «Тут є відмінності, але я не хотів би, щоб з цього приводу були спекуляції», - сказав представник Інформаційно-аналітичного центру РНБО.

«Діє наказ про те, що дані про зниклих безвісти під час активних наступальних дій противника в секторах Б і Д наприкінці серпня-початку вересня все ще є закритими. Тому об'єктивно це не всі дані. Але ті дані, якими ми оперуємо, це 330 зниклих безвісти і 357 полонених», - заявив він, повідомляє «РБК-Україна».

Він також пояснив, хто відноситься до категорії «зниклі безвісти».

«Це військовослужбовці, які, наприклад, не повернулися із завдання, і їхній безпосередній командир доповів про цей факт. Наприклад, на територіях, які захопили російські найманці або незаконні збройні формування, все ще залишилися бійці: вони можуть опинитися в полоні, можуть опинитися в лікарні, дехто з цих людей все ще повертається, переходить умовну лінію фронту», - сказав Польовий.

Нагадаємо, 14 жовтня були звільнені з полону 14 українських військових. За даними РНБО станом на 5 жовтня, місяць режиму перемир'я вогню дав можливість звільнити з полону понад тисячу військовослужбовців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом