Міністерство закордонних справ Росії розраховує, що міжнародні організації, а саме ОБСЄ, ООН та Ради Європи, будуть протидіяти героїзації нацизму в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

«Розраховуємо, що всі профільні міжнародні організації та структури, в тому числі ООН, ОБСЄ та РЄ, виконають, нарешті, своє призначення і вплинуть на київську владу, що продовжує відкрито ігнорувати міжнародні зобов'язання України в галузях прав людини і верховенства права. Важливо об'єднати зусилля всіх членів міжнародного співтовариства, включаючи конструктивно налаштовані політичні сили в самій Україні, для рішучої протидії героїзації нацизму і проявам расизму, ксенофобії, агресивного націоналізму та шовінізму. Росія продовжить цьому всіляко сприяти», - йдеться в повідомленні.

При цьому в МЗС РФ стурбовані і обурені повідомленням з Києва та деяких інших міст України, «включаючи кадри, що демонструють добре організовані мітинги і факельні ходи неонацистів всіх мастей з есесівською і бандерівською символікою, рясним цитуванням людиноненависницьких висловлювань Гітлера та інших нацистських злочинців та їхніх українських прибічників».

«Кваліфікуємо цей черговий неонацистський шабаш, заяви деяких українських політиків, що розпалюють расову та етнічну ворожнечу, включаючи заклики до насильницьких дій проти російських громадян, як грубе порушення фундаментальних принципів і норм міжнародного права та рішень Нюрнберзького трибуналу, що лежать в основі Статуту ООН. Вважаємо це цинічною і недозволеною образою пам'яті людей, в тому числі мільйонів представників народів СРСР, які віддали свої життя заради звільнення світу від «коричневої чуми», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві Росії.

Як повідомляв ForUm, під будівлею Верховної Ради 14 жовтня на площі Конституції агресивно налаштовані молоді люди, прихильники УПА влаштували бійку з співробітниками міліції. Присутні з вимогою ухвалити законопроект про визнання Організації українських націоналістів і Української повстанської армії воюючою стороною у Другій світовій війні за свободу і незалежність України також закидали будівлю парламенту петардами та шумовими гранатами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26