В Артемівську Донецької області викрито факт розтрати бюджетних коштів керівниками навчального закладу на суму 2,3 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Відзначається, що Артемівською міжрайонною прокуратурою проведена перевірка дотримання вимог Бюджетного кодексу України та Закону України «Про здійснення державних закупівель» міськими та районними установами освіти.

Встановлено, що протягом 2013-2014 років посадовими особами однієї з спеціалізованих шкіл-інтернатів, яка фінансується за державний кошт, було укладено 24 договори з чотирма приватними підприємствами на поставку в установи технічних засобів, одягу, білизни, спортивного інвентарю, канцелярських товарів.

«Загальна сума витрат бюджету на ці потреби склала понад 2,3 мільйона гривень. Однак перевіркою встановлено, що вартість поставлених товарів у 2-3 рази вища, ніж фактична ринкова», - йдеться в повідомленні.

За даним фактом Артемівською міжрайонною прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) КК України.

Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом