Збільшення кількості документів, які українці з 15 жовтня повинні подавати для отримання шенгенської візи в консульських установах Польщі, відповідає рішенням Європейської комісії, повідомив на брифінгу речник МЗС України Євген Перебийніс.

Він нагадав, що 29 квітня Європейською комісією було затверджено уніфікований перелік документів, які повинні подаватися громадянами України до консульських установ держав-членів Європейського союзу для оформлення віз.

За словами речника МЗС, зі свого боку Україна у рамках подальшого спрощення поїздок громадян України в ЄС послідовно вимагала від європейської сторони якнайшвидшого прийняття такого переліку документів для громадян України, які були б спільними для всіх держав.

Затверджений у квітні перелік передбачає надання громадянами України при оформленні шенгенської візи чотирьох документів, які підтверджують мету поїздки, джерело доходів в Україні або довідки з місця роботи, наявність коштів для здійснення поїздки або довідки з банку, наявність житла на час перебування в країнах шенгенської зони.

«Тому перелік документів, які вимагають консульські установи Польщі в Україні, що повністю відповідає схваленому Єврокомісією рішення з цього питання», - сказав Перебийніс, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, Польща з 15 жовтня змінює правила прийому документів на отримання шенгенської візи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108