Україна сподівається набути членство у форумі «Азія - Європа» (ASEM) до наступного саміту організації, повідомив спікер Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.
Він нагадав, що Україна в кінці вересня подала офіційну заявку на членство в ASEM.

«Це унікальний діалоговий форум, який об'єднує країни Європи і Азії, а також Європейський союз і АСЕАН (Асоціація держав Південно-Східної Азії - Ред.). Сподіваємося, що відповідно до існуючої в рамках організації процедури, учасники форуму до свого наступного саміту розглянуть заявку України і приймуть консенсусне рішення про членство України», - сказав Перебийніс.

Він також нагадав, що президент України Петро Порошенко 16-17 жовтня здійснить робочий візит до Італії, де в ці дні проходитиме саміт глав держав і урядів форуму ASEM, повідомляє «УНІАН».

За словами речника МЗС, у рамках візиту планується зустріч глав держав і урядів з участю президентів України і Російської Федерації.

«Головною темою зустрічі буде ситуація в Україні і навколо України, зокрема в контексті виконання Мінських домовленостей врегулювання ситуації на Донбасі», - сказав Перебийнос.

За його словами, заплановано низку двосторонніх зустрічей Президента України з лідерами європейських і азіатських держав.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко прогнозує складні переговори зі своїм російським колегою Володимиром Путіним наступного тижня в Мілані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31