До грудня 2014 року кількість нових випадків зараження лихоманкою Ебола в Західній Африці може скласти від 5 тис. до 10 тис. на тиждень.

Такий прогноз представила Всесвітня організація охорони здоров'я, повідомляє агентство dpa.

Наразі щотижня число заражених Еболою збільшується приблизно на тисячу чоловік, заявив представник організації Брюс Ейлуорд. Тим часом смертність від Еболи досягла 70 відсотків.

На даний момент зареєстровано понад 8900 випадків захворювання, понад 4400 осіб померли від зараження вірусом - переважно в Гвінеї, Ліберії і Сьєрра-Леоне. Між тим, ВООЗ зазначає, що фактично ці дані можна завищувати вдвічі, оскільки багато випадків зараження не були зареєстровані офіційно, передає Deutsche Welle.

У боротьбі з Еболою ВООЗ має намір орієнтуватися на формулу «70-70-60». Це означає, що в 70 відсотках випадків підозри на зараження Еболою пацієнт повинен бути строго ізольований, а 70 з кожних 100 трупів померлих від вірусу повинні бути поховані таким чином, щоб була виключена можливість зараження.

Крім того, за 60 днів компетентні органи та організації з надання допомоги повинні створити відповідні умови для досягнення зазначених цілей - це стосується рівня підготовки персоналу, надання медичної допомоги та логістики.

У США створять групу лікарів швидкого реагування, яких направлять в американські лікарні у разі надходження туди пацієнта з вірусом Ебола.

Нагадаємо, кількість жертв вірусу Ебола в країнах Західної Африки зросла до 4447 осіб, близько 8,9 тисяч осіб - інфіковані.

Збиток, який лихоманка Ебола може завдати економіці країн Західної Африки, може скласти близько 32 млрд доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21