Працівники передвиборного штабу одного зі столичних кандидатів у народні депутати, який балотується на території Чернігівської області, роздавали місцевим мешканцям торти і пакети з продуктами харчування, повідомляє ВЗГ УМВС України в області.

«Для того щоб вони (люди. - Ред.) «правильно» проголосували, їм безкоштовно роздавали торти і навіть свічки. Тільки вчора, наприклад, таке «щастя привалило» мешканцям сіл Конотоп, Моложава, Вихвостів і Ільмівка Городнянського району. А в Семенівському районі все від того ж кандидата у народні депутати невідомі люди безкоштовно роздавали мешканцям сіл Леонівка і Жадове пакети з продуктами харчування, куди, зокрема, входили чай і різноманітні солодощі», - йдеться в повідомленні.

У міліції наголосили, що правоохоронні органи з'ясовують, чи всі мешканці цих населених пунктів отримали ці «передвиборні подарунки», які мовою Кримінального кодексу України називаються підкупом виборців, чи тільки деякі, а також хто саме їх роздавав і скільки.

За цим фактом порушені кримінальні провадження за ч.1 статті 157 КК України (Перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним Президентом України, народним депутатом України, депутатом місцевої ради або сільським, селищним, міським головою, вести передвиборну агітацію). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом