Держсекретар США Джон Керрі закликає звільнити українську льотчицю Надію Савченко. Про це він заявив журналістам за підсумками зустрічі з главою Міністерства закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє прес-служба Держдепартаменту США.

«Ми обговорювали ситуацію в Україні та необхідність повної реалізації всіх 12 пунктів Мінської угоди 5 вересня... Всі заручники повинні бути звільнені, у тому числі льотчиця Надія Савченко», - заявив Керрі.

Крім того, Керрі заявив про необхідність відновлення українсько-російського міждержавного кордону, а також про важливість та результативність газових переговорів.

«Ми обговорили важливість якнайшвидшого завершення газових переговорів у форматі ЄС-Росія-Україна. З приходом зими, народи України та Європи повинні бути впевнені у надійності постачання палива», - заявив Керрі.

Як раніше повідомляв ForUm, Басманний суд Москви переніс на 11 листопада засідання за скаргою захисту української льотчиці Надії Савченко на призначення їй психіатричної експертизи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24