Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що Україна практично є банкрутом, але РФ хоче бачити її платоспроможною державою, з якою можна будувати відносини.

«Україна - банкрут. Україна - це держава, яка перебуває на межі фінансового колапсу. Вона не обслуговує свої зобов'язання, не платить за газ, за інші постачання, - заявив він в інтерв'ю телеканалу CNBC. - І нам би дуже хотілося, щоб Україна стала нормальною, сучасною, платоспроможною державою, з якою ми будемо вибудовувати відносини».

Як одну з причин ситуації, що склалася, Медведєв назвав неефективну економічну політику колишнього керівництва країни, повідомляє «ТАСС».

«Колишнє керівництво України проводило вкрай неефективну економічну політику - вкрай неефективну!» - підкреслив він.

«Проблема України полягає в тому, що українське суспільство дуже сильно розділене, і є люди з різними ціннісними уявленнями. Хтось хоче в Європу, вибудовувати відносини з Європейським Союзом, хтось вважає, що потрібно вибудовувати відносини з Євразійським економічним союзом, який ми створили; хтось хоче розмовляти тільки українською мовою - тільки українською! - а хтось каже: знаєте, я все життя тільки російською розмовляв, я хочу спілкуватися російською мовою», - пояснив Медведєв ситуацію в Україні.

«І це, на жаль, корінь проблем, які були створені в Україні за останні, можливо, 20 років», - вважає він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56