Прокуратура Київської області розслідує чотири кримінальні провадження за результатами перевірки Держфінінспекції окремих питань додержання вимог бюджетного законодавства посадовими особами підприємств на території Чорнобильської зони відчуження. Про це повідомили Forum'у в прес-службі наглядового відомства.

Зокрема, службовці одного з підприємств під час виконання робіт з утилізації твердих радіоактивних відходів безпідставно включали до розрахунку ціни документально непідтверджені витрати, у результаті чого незаконно витрачено 3,5 млн бюджетних коштів.

Крім того, виявлено необґрунтоване включення в таку ціну витрат на продукти харчування, оплата яких протягом 2011-2013 років здійснювалася за рахунок бюджетних коштів. Такими діями завдано державному бюджету збитків на 1 млн гривень.

Також унаслідок службової недбалості працівників іншого підприємства у держбюджет не перераховано 1,2 млн гривень орендної плати, отриманої за розміщення, обслуговування та утримання телекомунікаційного обладнання базової станції стільникового зв'язку.

Таким чином, загальна сума збитків завданих державі становить 5,7 млн гривень.

Наразі у двох кримінальних провадженнях проводиться досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), в інших двох ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом