Європейський Союз взяв до відома оголошення президентом Російської Федерації Володимиром Путіним відведення російських військ від українського кордону, заявила офіційний представник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон Майя Коцьянчич.

«Вже давно Європейський Союз настійно вимагає від Росії вивести свої війська від кордону з Україною. Що для нас дійсно важливо - це повага територіальної цілісності України, її суверенітету, її єдності. У цьому контексті відведення військ від прикордонної зони може розцінюватися як прогрес», - сказала Коцьянчич.

У той же час вона заявила про необхідність того, щоб Росія вивела також сили, спорядження і озброєння з української території».

Коцьянчич нагадала, що українська ситуація входить до порядку денного Ради ЄС із закордонних справ 20 жовтня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У понеділок міністри закордонних справ розглянуть ситуацію на місцях, і вони також обговорять відповідь, яку Союз може на це дати», - сказала представник Ештон, відповідаючи на запитання про те, як відведення військ від кордону позначиться на санкціях ЄС проти РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, 12 жовтня міністерство оборони РФ повідомило про те, що з'єднання і військові частини Південного військового округу (ПВО), які завершили навчання у Ростовській області, повертаються в пункти постійної дислокації.

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, в цілому йдеться про 17,6 тис. військовослужбовців, які влітку проходили навчання на полігонах у Ростовській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом