Національний банк України запровадив шокуючі обмеження на міжбанку. Таку думку висловив Forum'у експерт з питань економіки Володимир Коновальчук, коментуючи запровадження НБУ низки обмежень на валютні операції.

«На міжбанку Нацбанк заборонив продавати долари за ринковою ціною. Їм захотілося індикативний курс 12,95. Це просто шок. На міжбанку операторам потрібно купувати долари, а їм кажуть - ви не маєте права купувати за ринковою вартістю. Тепер міжбанк взагалі став. Котирування на міжбанку - маячня божевільного, тому що там не відбувається ніяких угод, ніхто не продає (валюту - Ред.). Продає тільки Нацбанк - невеликій кількості операторів дуже маленьку кількість грошей», - пояснив експерт.

При цьому дії НБУ щодо різного роду обмежень на валютному ринку експерт називає «злочинною дурістю».

«Гонтареву треба гнати втришия. Такі дії може робити тільки двієчник, який ніколи не вчився, пив усе життя - і його поставили керувати Нацбанком. Або злочинець. Якщо вони (НБУ - Ред.) це роблять, свідомо розуміючи, що це завдасть шкоди економіці - тоді вони злочинці. А якщо не розуміють, що творять, то вони просто некваліфіковані дурні. Маючи несамовитих людей «біля керма» - постраждають усі. Невже ми хочемо повернутися на початок 90-х?», - поставив риторичне запитання Коновальчук.

Разом з цим, на думку економіста, воєнні проблеми з Росією становлять лише 1 відсоток від усіх економічних проблем України. «99% - це дурні внутрішні регулювання», - зазначив він.
 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

60