Служба безпеки України спільно з бійцями батальйону «Азов» затримала громадянина України 1980 р.н., на прізвисько Краб, який організовував диверсії на зайнятих силами АТО територіях з метою поширення паніки серед місцевого населення та дестабілізації ситуації в регіоні. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За інформацією прес-служби, в липні-серпні зловмисник у складі батальйону «Схід» брав участь у терористичній діяльності біля населеного пункту Піски, що поблизу Донецька.

Як встановили правоохоронці, у вересні Краб повернувся на контрольовану українськими військовими територію. Маючи окремі завдання і докладні інструкції з організації підривних акцій в мирних містах Донецької області, зловмисник створив мережу інформаторів і здійснював збір розвідданих для вибору місць найбільшого скупчення людей для скоєння терактів.

«Після виконання завдань йому було обіцяно «підвищення» - оскільки він мав військову спеціальність танкіста, його мають призначити на посаду за фахом в одному з чеченських незаконних збройних формувань із зарплатою в 60 тисяч гривень, замість п'яти тисяч гривень на місяць, які він отримував у батальйоні «Схід»», - йдеться в повідомленні.

Згідно зі ст. 258-3 Кримінального кодексу України стосовно затриманого проводяться оперативно-слідчі дії.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом