Міністерство внутрішніх справ не має інформації про перетинання українського кордону колишнім командиром роти «Беркут» Дмитром Садовником, який утік з-під домашнього арешту.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Щодо Садовника офіційної інформації поки немає. Тобто, факту перетинання кордону немає. А якщо він перетнув кордон, то зробив це нелегально», - сказав Геращенко, передає «УНІАН».

Також він висловив думку, що суддя Світлана Волкова, яка змінила Садовнику запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт, не має морального права здійснювати правосуддя і має бути притягнута до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом масового розстрілу людей у центрі Києва 18 і 20 лютого. В ході розслідування були затримані представники спецпідрозділу МВС «Беркут», зокрема командир роти та ще двоє міліціонерів, і доставлені в суд.

Всім їм було обрано запобіжний захід у вигляді арешту, однак пізніше колишньому командирові роти спецпризначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при столичному управлінні міліції Дмитру Садовнику Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід з взяття під варту на домашній арешт.

Генпрокуратура підготувала на це рішення апеляційну скаргу, але під час її розгляду в суді 25 вересня Садовник заявив, що його адвокат захворів, і попросив суд перенести засідання. Суд призначив Д.Садовнику державного адвоката Ігоря Світличного і переніс розгляд апеляційної скарги на 26 вересня, проте цього дня Світличний заявив клопотання про перенесення слухання справи, щоб ознайомитися з апеляцією, а також повідомив, що сам Садовник також знаходиться на лікарняному і готується до операції, у зв'язку з чим колегія суддів Апеляційного суду Києва перенесла розгляд апеляції.

4 жовтня радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що Садовник оголошений в розшук у зв'язку з тим, що напередодні не повернувся додому о 23.00, тому вважається, що він утік з-під домашнього арешту.

6 жовтня заступник генерального прокурора України повідомив про підозру судді Печерського районного суду Києва Світлані Волковій, яка змінила запобіжний захід Садовнику, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34