Президент РФ Володимир Путін розкритикував Кишинів за небажання провести з Росією своєчасні консультації з питання про наслідки для двосторонніх економічних зв'язків Угоди про асоціацію між Молдовою і ЄС.

Виступаючи на саміті СНД у Мінську, Путін запропонував Кишиневу врегулювати ці питання до кінця 2015 року за аналогією з домовленостями, досягнутими між Росією, Євросоюзом та Україною, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Президент РФ нагадав, що в результаті інтенсивних консультацій з Євросоюзом і Україною» стосовно аналогічної проблеми «вдалося домовитися відкласти до 31 грудня 2015 року застосування економічної частини Угоди про асоціацію».

«А де ж була Молдова, чому ми з Молдовою не могли вибудувати такі відносини? Ми хотіли, неодноразово зверталися з такою пропозицією, але, на жаль, так виразної відповіді від наших молдовських колег і не отримали», - заявив Путін.

У зв'язку з цим він запропонував: «До терміну, про який я сказав, потрібно врегулювати наявні розбіжності і знайти компромісні розв'язки».

«Вважаємо, що у цьому зацікавлені всі без винятку країни - учасниці Договору про зону вільної торгівлі СНД», - підкреслив Путін.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з Європейським Союзом.

12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС і РФ була досягнута домовленість про відтермінування до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом.

29 вересня Європейський Союз прийняв рішення про відтермінування тимчасового застосування Угоди про асоціацію з Україною в частині поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32