Заборону на використання газу хімічною промисловістю відчує на собі і сільське господарство. Таку думку висловив у коментарі Forum'у економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

«Заборонили хімічній промисловості використовувати газ не тепер. Вони з другого півріччя різко скоротили випуск, а деякі підприємства зупинилися. Тобто зупинка сталася ще квартал тому», - сказав Жолудь.

Також експерт зазначив, що заборона вплине і на пов'язані з хімпромом галузі.

«Заборона на використання природного газу дуже важлива і не тільки для самого хімпрому. Ці підприємства виробляють азотні добрива, аміак і т.д. У цієї технології дуже важливий газ. Без нього виробляти добрива та інше вони просто не можуть. Таким чином, заборону для хімпрому відчує на собі і сільське господарство», - пояснив експерт.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабміну №488 від 29.09.2014 р. «Про використання природного газу підприємствами - виробниками мінеральних добрив», з 1 жовтня і до закінчення осінньо-зимового періоду 2014-2015 років (або до прийняття Кабміном окремого спеціального рішення) підприємствам, що виробляють мінеральні добрива, заборонено використовувати природний газ для технологічних потреб.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24