Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив керівнику державної фіскальної служби створити департамент для перевірки декларацій чиновників, передає кореспондент Forum'у.

«Для перевірки доходів та витрат вищих посадових осіб, суддів і прокурорів я звертаюся до керівника державної фіскальної служби створити окремий департамент, який моніторитиме і перевірятиме декларації вищих посадових осіб, а також з'ясовуватиме їхній майновий стан», - зазначив він.

Також прем'єр повідомив, що сьогодні уряд має намір ухвалити постанову про порядок проведення цих перевірок

«Я хочу зазначити, що крім органів виконавчої влади потрапляють під люстрацію слідчі, судді та інші категорії державних службовців, які, на превеликий жаль, мають досить сумнівну репутацію в українських громадян», - заявив Яценюк.

Прем'єр також доручив Міністерству юстиції створити департамент з питань виконання закону про люстрацію.

«Міністерство юстиції повинно створити у себе департамент з питань виконання Закону «Про очищення влади» тому, що період для виконання цього закону буде досить тривалим», - зазначив Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про очищення влади», ухвалений Верховною Радою 16 вересня. Також в Україні ініціюється запровадження процедури моніторингу рівня життя державних службовців І-III категорій.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом