Заступник Генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу не виключив значного погіршення ситуації на сході України найближчими днями.

«Ситуація вкрай нестабільна. Припинення вогню не дотримують у низці районів, і обстановка може серйозно погіршитися найближчими днями», - заявив Вершбоу.

Заступник генсека НАТО назвав неприйнятним наступ бойовиків на донецький аеропорт.

«Припинення вогню передбачає замороження конфлікту на позиціях станом на 19 вересня. Однак сепаратисти за тривалої військової підтримки Росії, що надходить через неконтрольований міжнародний кордон, нарощують атаки на донецький аеропорт. Це неприйнятно», - сказав американський дипломат.

«Ми в НАТО, і, я думаю, не тільки в НАТО, але і в ЄС, наполягаємо на тому, щоб Росія дотримувала всіх положень мінських домовленостей (про припинення вогню. - ІФ) і не дозволяла їх вибіркове виконання», - підкреслив американський дипломат, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він вказав на необхідність імплементації мінських домовленостей «повною мірою, включаючи надання українцям можливості контролювати їхні міжнародні кордони».

Вершбоу закликав Росію «дати ясно зрозуміти сепаратистам, що вона не підтримує вибори, які ті планують провести».

«Ці вибори будуть нелегітимними, вони суперечать Мінському протоколу», - сказав заступник генсека НАТО.

Нагадаємо, управління Верховного комісара ООН з прав людини повідомляло про загибель в ході конфлікту на сході України з середини квітня по 6 жовтня 3660 осіб та поранення 8756-ти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом