Зміна глави Фонду гарантування вкладів фізичних осіб свідчить про те, що нова влада розставляє своїх людей на ключові пости.

Таку думку в коментарі Forum'у висловив екс-міністр економіки Віктор Суслов.

«Василь Пасічник, який очолював Фонд гарантування вкладів фізичних осіб - досвідчений і кваліфікований фахівець НБУ. Свого часу він очолював юридичний департамент. І, що важливо, він чесна людина. Його зміна пов'язана з тим, що завжди під час приходу нової команди усувають і професіоналів також», - сказав Суслов.

На його думку, на ключові пости нова влада розставляє своїх людей.

«Щодо нового глави нічого не можу сказати, тому що я з ним не працював. Я утримаюся від рекомендацій. Я не виключаю, що він також спеціаліст і чесна людина. Але з самим Фондом є проблеми. Коли його зробили недержавним закладом, передавши регуляторні функції, це викликало багато запитань. Робота Фонду пов'язана з діями, які можуть призводити до корупції. Законодавство про корупцію поширюється тільки на державних службовців. Коли людей у Фонді позбавили цього статусу, це породило основу для корупції. Це не означає, що вони обов'язково зловживають своїми обов'язками. Але парламенту варто наполягти на поверненні державного статусу. Це дасть і працівникам додаткові права та гарантії», - пояснює він.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб змінив свого керівника. Новим главою став Костянтин Ворушилін.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом