Україна не допустить проведення виборів, оголошених так званими Донецькою та Луганською народними республіками, на території, що контролюється незаконними збройними формуваннями, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Визначальним є той факт, що Донецьк і Луганськ увійдуть в загальноукраїнський політичний процес. Це можна зробити, в тому числі, шляхом проведення місцевих виборів. Такі вибори визначать абсолютно з правової точки зору тих представників Донецька та Луганська, які будуть здатні взяти на себе відповідальність за ситуацію, будуть справжніми представниками людей, що живуть на Донбасі, які зможуть повести цей регіон вперед у складі єдиної демократичної і європейської України», - сказав Клімкін на спільній з міністром закордонних справ Німеччини прес-конференції у Берліні 10 жовтня.

За словами глави МЗС, українська влада «зробить все, щоб не допустити так званих виборів на початку листопада, де мають намір вибирати так званих президентів або органи влади».

«Все, що робиться, має робитися для того, щоб на Донбас прийшов мир, для того, щоб повністю імплементувати і виконати всі 12 пунктів у рамках домовленостей (Мінського меморандуму)», - додав Клімкін, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, вибори у Верховну раду самопроголошеної ДНР відбудуться 2 листопада. У ЛНР також призначили вибори на цю дату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21